Quick Server Set Up Guide

Discussion in 'React Legacy Server Support' started by PeterG, Feb 11, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PeterG

    PeterG Administrator

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1,509
    Follow these instructions to set up your own React MW2 server.

    Download a copy of Modern Warfare 2. The Steam version works best and will result in less errors. If you use the Steam version, copy and past the files to a new folder.

    Make sure you have The Visual C++ Redistributable Package installed [x86 (32bit) version].

    Download the server updater HERE.

    Extract the contents of the zip folder into your game folder. You will be asked to merge the "main" folder. Allow it.

    Port forward one port of these: 28961, 28962, 28963, 28964, ...28969
    If you don't know how to Port forward learn
    How To Port Forward Your Router.

    In your "main" folder, you will find a "server.cfg" file. Edit it with a text editor to set your server's name, game mode, map rotation, etc.

    When you are finished configuring the sever, launch the server with the "Dedicated_server.bat" file in the root directory.

    Your server should launch. Give it a moment to fully load and you should see it in the in-game server browser.

    A server.cfg and server_start.bat file are attached in case you don't have them automatically.
     
    #1 PeterG, Feb 11, 2016
    Last edited: Mar 6, 2017
    React Dizzye, iRasperzz and BBISNEAR like this.
  2. x7Razor-ZA

    x7Razor-ZA Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    Hi is there a guide for setting up B3 with the server?
     
  3. PeterG

    PeterG Administrator

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1,509
    Not in here but are some on YouTube that are pretty good.
     
  4. FrenchFry

    FrenchFry Deep Fried
    Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    6
    If you have problems opening... make sure to install all visual C++ redist files!
     
  5. x7Razor-ZA

    x7Razor-ZA Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    2
    #5 x7Razor-ZA, Mar 31, 2016
    Last edited: Mar 31, 2016
  6. PeterG

    PeterG Administrator

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1,509
    Why would anyone need that? Is it just all packed into one install?
     
  7. teeth_03

    teeth_03 Member

    Joined:
    Mar 27, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    We don't need every single C++ redist, just the one exact one we need. I can say it's either 2013 x86, 2015 x86 or 2015 x64. Those are the 3 I installed to get my server to work but I don't know which one exactly the game needs. I would guess 2015 x86.
     
  8. PeterG

    PeterG Administrator

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1,509
  9. skrxz

    skrxz Member

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    hey how can i show how many kills i need for the next killstreak
     
  10. yousef_alt

    yousef_alt Noob Member

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    i uploaded a picture now how can i port forward on this router ??
     

    Attached Files:

  11. PeterG

    PeterG Administrator

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1,509
  12. ar3s3ru

    ar3s3ru Noob Member

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Where can I find the server command list?
    Typing "help" or "h" or "-h" doesn't do the trick
     
  13. PeterG

    PeterG Administrator

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1,509
    do you mean rcon commands or B3 commands?
     
  14. Ammadali1234

    Ammadali1234 Member

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    My server doesn't show up in the server lists.... but when i use the ip and the port to connect my self , i get connected... but when i give the same ip to other they get timed out
    what to do?
     
  15. PeterG

    PeterG Administrator

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1,509
    Make sure you have the latest update. It is r431.
     
    Hassan_Raza likes this.
  16. Ammadali1234

    Ammadali1234 Member

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I have the latest update. but still it doesn't show up :/
     
  17. ar3s3ru

    ar3s3ru Noob Member

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    rcon commands, I mean, it's all about setting some local variables? (seeing at server.cfg)
     
  18. PeterG

    PeterG Administrator

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    1,509
  19. Ammadali1234

    Ammadali1234 Member

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    No i dont have any mods running
     
  20. RedDevil©

    RedDevil© Noob Member

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Is this method for lan also or lan game can be started from simple process(not by server updater). I mean to say that can iI play on lan without these things done??
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page